Alla inlägg den 10 januari 2014

Av Karin Kempinsky - 10 januari 2014 04:48

Sen vi kom till Hervey Bay har vädret varit varmt men riktigt tråkigt, bara massa moln på himlen. Här finns inte så mkt att göra förutom att va på stranden eller åka till Fraser(världens största sandö) Alla turister som är här, är här för Fraser.

Vi bokade en dagstur dit, istället för en busstur bokade vi en Hummer-tur för max 4 pers. Så det va vi och ett trevligt par från Kanada.
Påvägen till ön såg vi kängururs, delfiner och en sköldpadda:) Ön är den enda i Australien som har renrasiga Dingos och där ska finnas massvis av dom, så jag hade stora förhoppningar av att se några st. Vi hann knappt mer än köra av färjan innan det kom en gående förbi bilen:) Varningsskyltar om dingos finns överallt på ön, och det hade hänt ett antal attacker på människor där (även om det är ovanligt). Dom känner lukten av mat överallt så man får absolut inte lämna någon mat framme, det är då dom kan bli aggressiva.

Turen började på östra delen av ön, och vägen(kan inte kalla det väg) dit va mer skumpig än en berg o dalbana. Men det hör till om man besöker ön:) Vi stannade till för morgonfika innan guiden körde ut på 75 Miles beach och upp mot skeppsvraket, Maheno wreck som legat där sedan 1935. 75 Miles beach använder dom som huvudväg och här landar även mindre flygplan. (Precis som 90 Miles beach som vi va på Nya Zeeland) Här såg vi också massa dingos.
Sedan mot the Pinnacles, ett berg som består av endast sand. Vi stannade också vid Eli creek, en kristallklar flod, där man kan åka med i strömmen.
När det va dags för lunch fick vi varsin picknickkorg med godsaker, vi fick välja om vi ville ha vin eller öl till maten. Eftersom ingen annan drack öl till så klämde Mange alla fyra:)
Vi hann med en liten promenad i regnskogen innan vi åkte till Lake Mckenzie. Jag tror det är den tredje största sjön på ön, och så fin! Kristallklart vatten och vit sand. Sjön består bara av regnvatten, finns inget som leder ut i havet och eftersom man inte får bada i havet runt ön pga av strömmar och hajar så är det helt säkert att bada här:)
Här vid sjön avslutade vid turen med champagne, jordgubbar och choklad innan vi åkte tillbaka till färjan och hem till hotellet. Både jag och Mange somnade på färjan hem, vi är inte vana vid att gå upp 7 på morgonen;)

Vi är väldigt nöjda med vår dagstur, det bästa hade nog varit en tvådagarstur då det finns en massa mer att se på ön än vad vi hann se, men det kostar ju en hel del.

Till helgen ska vädret bli bättre så vi stannar här i Hervey Bay över helgen innan vi åker tillbaka till Brisbane för dom sista dagarna i Australien. Då ska vi besöka Steve Irwins zoo, kanske åka till Moreton Island och hämta våra förhoppningsvis klara visum till Kina.
Australien har varit väldigt bra hittills och vi vill absolut åka tillbaka hit någon gång men just nu har vi en liten längtan efter Asien(framför allt Maldiverna, fast det är slutet på vår resa)

Kramar till er!

Vår hummer bil.

75 Miles beach.

Mange vid skeppsvraket.

Sandberget!

Eli creek!

Lunchdags!

Lake Mckenzie!

En dingo:)

Ovido - Quiz & Flashcards