Alla inlägg den 7 januari 2014

Av Karin Kempinsky - 7 januari 2014 03:46

Nu sitter vi på en greyhound buss påväg till Hervey Bay efter tre dagar i Brisbane.
Dagarna i Brisbane har varit mkt bra, väldigt varmt och soligt.

Vi kom med tåg till Brisbane i lördags kl fyra på morgonen, vi trodde inte vi skulle kunna få checka in så tidigt på hotellet så vi satt på stationen någon timme innan vi tog taxi till hotellet o hoppades på att checka in, vilket gick bra för dom inte hade fullbokat (tur för oss).
Vi sov några timmar innan vi gick till den "fejkade stranden" min syster berättade om.
Dom har mitt i stan byggt upp en strand med pooler. Temperaturen i poolerna va varmt så just i lördags svalkade det inte så mkt när det va över 40 grader i luften och inga moln på himlen.

Efter varit två månader i USA så är vi vana vid att affärerna har öppet till iaf 22-23. Men inte här, vissa butiker stänger redan kl 17 andra 19. Vi är vana vid att gå i butikerna efter vi varit på stranden så det har inte blivit så mkt besök i butiker här, vilket kanske är bra för vår plånbok;) annars är shoppingen mkt bättre här än vad Sydney hade att erbjuda (tycker jag iaf).

I söndags kväll blev det en liten pubrunda med Annicka(som är från stan) och Felicia.
Dom reser också runt lite i Australien och vi lyckades va på samma ställe, vilket va väldigt roligt.

Vi hade egentligen planerat att åka till Hervey Bay i måndags direkt efter vi sökt visum till Kina men vi bestämde att stanna en natt till och Mange! prutade (kan beror på att han hade druckit ett antal öl innan) på hotellet så vi fick ett väldigt bra pris på extra natten:)
Förhoppningsvis kan vi hämta våra visum nästa vecka när vi kommer tillbaka till Brisbane utan problem, det va inte det lättaste att söka. Vi fick gå tillbaka till hotellet en gång för dom behövde fler kopior på saker som inte stod med på deras lista över vad man skulle ha med till som, men det löste sig. Och blev det några problem skulle dom ringa en, men killen som satt där fattade inte hur man kunde ha ett mobilnr med 11 siffror(med landskod) så han raderade halva mitt nr så nu kan dom absolut inte ringa oss. Så blir det något fel märker vi väl det när vi ska hämta dom.

[Bild]

Nej nu måste jag sluta skriva innan jag börjar bli allt för åksjuk.
Ha det toppen! Kramar!

Ps: tiden går sjukt fort och halva vår restid har nu gått så har bara kvar drygt tre månader nu.

Ovido - Quiz & Flashcards