Direktlänk till inlägg 6 juli 2015

Wonderful Croatia!

Av Karin Kempinsky - 6 juli 2015 20:08

Äntligen är vi på semester ihop igen, det är mer än ett år sedan vi kom hem från vår jorden runt resa o sen dess har vi inte varit på semester ihop. Mange va med familjen i Tanzania och jag har besökt England några gånger men som sagt inte tillsammans.

Vi anlände till Kroatien i lördags och har sällskap av Angelica och Ville. Vi hämtade vår hyrbil och körde iväg mot vår lägenhet i orten Baska Voda som ligger längst Makarska rivieran.

Istället för att köra motorvägen valde vi att köra längst med kusten. Och såå fint det va. Påminner om Highway 1.
Vi körde förbi en skogsbrand så vattenflygplan körde i cirklar och släppte ut vattenmassor.

Såhär ser det ut hela vägen längst med kusten.

När vi kom fram till lägenheten byte vi snabbt om och vandrade ner mot havet. Riktigt svettiga! Stranden i Baska Voda är fylld med folk men vi lyckades tränga in oss. Snabbt ner i vattnet och svalka sig. Det är ca 35 grader här och vattnet kanske ligger på 23-24 så det är riktigt svalkande och skönt.

I söndags gick vi till en annan strand, inte riktigt lika mkt folk. Hittade en nice plats med solstolar och låg där heeeela dagen. Från 10 till 18.30 Mange gick och klippte sig, mkt nöjd med det. Kostade 70kr.
Vattnet är fantastiskt fint. Det är ju stenstränder så det första vi fick köpa var varsina badskor. Vi har med våra snorklar och testade men inte mkt att se förutom sjögurkor och sjöborrar:)

Idag körde vi till en liten liten by, Krvavica och besökte deras strand. Såg likadan ut fast mkt mindre folk. Några gånger kom en båt och la till för att sälja frukt.

Nu har vi slappat på rummet ett tag o ska snart käka kvällsmat. Måste väcka Mange först bara, han snarkar som en gris bredvid mig;)

Vi har bara varit här i tre dagar men av dom ställena vi besökt i Europa är Kroatien absolut den finaste!
Jag har varit här med syrran för sisådär tio år sedan men då var vi i norra delen, Opatija. Där badade och solade man på betongsatser så inte lika fint som rivieran.

Jag måste också ändra namn på bloggen, fler resor kommer det bli så kanske något i stil med Karins och Manges resor? får se vad det blir.

Hoppas ni har det lika bra i Sverige! XOXO från Karin och Mange??

 
 
Ingen bild

Bodil

6 juli 2015 21:19

Härligt me semester ! Alltid lika kul o läsa om era resor :)

 
Ingen bild

Malena

7 juli 2015 10:19

Härlig ni verkar ha det!! Hälsa😃

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin Kempinsky - 12 juli 2015 10:25

Nu är vi hemma igen efter en snabb vecka i Kroatien! Vädret har varit super, väldigt varmt varje dag. Förutom att ligga på stranden varje dag testade vi på raftingen i Kroatien. Vi gjorde ju det på Nya Zeeland och det var bland det roligaste vi gjort...

Av Karin Kempinsky - 24 april 2014 12:06

Ja, nu har vi varit hemma i en vecka och jobben är i full gång. Det känns fortfarande overkligt att redan va hemma o det känns som vi snart ska packa för att åka till nästa stopp på vår rutt, men icke.   Under dessa sju månader vi va iväg hann vi...

Av Karin Kempinsky - 16 april 2014 21:50


Snart är det dags för vår allra sista flygning på vår jorden runt resa, det har blivit några st. 3 timmar kvar tills flyget lyfter mot Köpenhamn och det är ganska segt, nu vill man bara va hemma. Men förhoppningsvis kan vi sova större delen så tid...

Av Karin Kempinsky - 11 april 2014 15:12

Hemresa börjar närma sig och vi är inne på resdag 198 av 204!!! Vi har sett många fina platser på tidigare resor och under denna resan men inget som är i närheten av Maldiverna som vi befinner oss på nu. Det är så fint och paradislikt så det går inte...

Av Karin Kempinsky - 2 april 2014 13:09

I Peking bodde vi hos Manges brors sambos bror och hans fru. Mkt trevligt och gick väldigt bra. Vi bestämde oss för att börja besöka himmelska frides torg och den förbjudna staden, för att besöka muren efter helgen då det skulle va mindre folk. Vi to...

Ovido - Quiz & Flashcards