Alla inlägg den 12 juli 2015

Av Karin Kempinsky - 12 juli 2015 10:25

Nu är vi hemma igen efter en snabb vecka i Kroatien! Vädret har varit super, väldigt varmt varje dag.
Förutom att ligga på stranden varje dag testade vi på raftingen i Kroatien. Vi gjorde ju det på Nya Zeeland och det var bland det roligaste vi gjort så vi tyckte vi skulle testa här med, på floden Cetina.
Vi förstod ju att det absolut inte skulle bli som där och det blev det verkligen inte heller. Långa sträckor det inte hände något i forsen så bara paddling och åter paddling. Det var kanske två "fall" som var roliga samt några vilda små gupp:) Vi körde igenom ett vattenfall och badade i det kalla vattnet och det är alltid lika skoj.

I fredags gick vi upp tidigt för att åka till ön Brac och besöka den kända stranden Zlatni Rat.
Vi åkte en fin liten träbåt som gick väldigt sakta så resan tog ett tag men vi träffade fyra svenskar och personalen gick runt och bjöd på vin och sprit i princip hela tiden så det var helt okej:)
Båten la till i byn Bol, en jätte mysig by och därifrån kunde man ta vattentaxi eller gå till stranden. Vi valde att gå både dit och hem för det var såå fin strandpromenad. Vattnet vid fastlandet var fint men runt denna ön ännu finare. Åker vi till Kroatien igen kommer det bli en vecka på Brac.

Zlatni Rat är en sandudde som ändrar form och storlek med vinden och i mitten är det skog. När vi kom dit var där inte alls mkt folk men det fylldes på under dagen. Men eftersom stranden är så stor och har två sidor så kändes det inte som mkt folk ändå.
Längst med skogen låg det söta små stånd med bla nypressad fruktjuice, majskolvar och pannkakor. Mange gick ju inte till någon av dom utan självklart till ölståndet. Inne i skogen ligger också en större restaurang som man kunde välja att ta med maten eller sitta där.

Man behövde inte ha badskor här heller vilket va skönt.

Båtresan hem var så sjukt rolig, vi var ju med dom andra svenskarna vi träffade och ute på havet blåset det som in i och vågorna var höga. Vi satt vid ett bord uppe på taket på båten och påvägen hem snålade dom inte med drickat. Bla satte dom två karaffer med vin hos oss men på pga av vinden var det sjukt svårt att hälla upp så mkt vin hamnade på bordet eller på oss:) killarna blev heller inte bättre på att hälla upp ju längre tiden gick;)
Efter ett par timmar närmade vi oss Baska Voda.

Igår flög vi hem på kvällen så i princip kunde vi ligga hela dagen på stranden innan vi körde mot flygplatsen. Splits flygplats var inte alls anpassad till så många passagerare, vi fick sitta på golvet hela tiden för så fort någon lämnade sin sittplats stod där tjugo runt om som skulle ha den.

Det har varit en underbar vecka och Kroatien är absolut ett land vi kommer åka till igen!!
Trevligt folk, bra mat och man slipper allt det här med prutning och göra upp priser innan vilket är väldigt skönt.

Det var allt för oss denna gången, får se när nästa resa blir. Möjligen blir det vår bröllopsresa eller innan kanske, vi har en liten plan;)
XOXO!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards