Direktlänk till inlägg 22 november 2013

Maui Maui Maui

Av Karin Kempinsky - 22 november 2013 08:41

 

Nu är vi i Kaanapali på den västra delen på den hawaiianska ön Maui, här trivs vi kanon. Vi bor nästan precis vid vattnet i en stor lägenhet med tvättmaskin o torktumlare, så här ska det tvättas innan vi drar vidare.

Flygresan hit från Honolulu tog ynka 20 min, när vi landat hämtade vi vår hyrbil och körde mot vår resort. Dom har inte så många vägar här på ön så inte speciellt svårt att hitta rätt.

I fredags visade dom på espn Sveriges match så det tog ett tag innan vi besvikna kom till stranden den dagen, men med sol o bad glömmer man en förlust lite lättare:)
På kvällen besökte vi staden Lahaina som inte ligger så långt bort, här tänkte vi spela glow in the dark minigolf men tydligen hade den stängt:( Så vi gick o handlade lite mat så vi kunde laga själva nu när vi har ett bra kök, så det har blivit hemlagat tre gånger nu:)

Igår körde vi till Mauis högsta berg, skönt att man kunde köra ända till toppen (3055m) o slapp gå:)
Lite molnigt va det men vi såg bra ändå. Man såg bl.a två vulkaner på en annan hawaiiansk ö, the big Island.

Idag har vi kört en liten ö runda söderut o hittat flera mkt fina stränder. På måndag ska vi flytta oss till just denna delen av ön, till en stad som heter Kihei.

Vi saknar korv stroganoff väldigt mkt och stuvade makaroner och dippa till chips, så kan någon fixa detta till oss blir vi mkt glada:)

Man blir trött av att ha semester så nu blir det film o popcorn.

Kraaaam

stranden utanför vår resort. 


Vi har det så gött här:) vi hade absolut kunnat bo här om familj vänner o maxi hade velat följa med:) Mange hade kunnat öppna Johanssons taverna:)

       Mange is the driver 

På berget Haleakala. 

Haleakala.

         Dom två vulkanerna på the big Island. 

[Bild]

Mums med hemlagat, man blir faktiskt lite trött på att alltid äta ute speciellt i USA. Detta satt som en smäck o det räckte till dagen efter också:)

USA
 
 
Ingen bild

birgitta.a larsson@telia.com

22 november 2013 10:48

Hej på er. Grattis i efterskott till dig Karin.Är verkligen jätte avundsjuk på er härliga resa.Kanske kan jag få med mig Krister någon gång i framtiden på en liknande tripp. Ha det gott och va rädda om Er. Kram.

 
Ingen bild

Astrid

22 november 2013 23:56

Varje gång lika roligt när ni -mest Karin-uppdaterat er resa.Vilken liten minibil ni hyrt! Kör försiktigt o var fortsatt rädda om er och njuut!Måste vara skönt att kunna laga egen mat.David säger t.ex att det inte finns t ex korv att köpa o då svårt laga vissa rätter. Ha det bra Kram Astrid mormor hälsar. Hon är intresserad o vill gärna veta var ni är o gör. Hon inte alls haft samma möjligheter att se sig om i världen som ni.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karin Kempinsky - 12 juli 2015 10:25

Nu är vi hemma igen efter en snabb vecka i Kroatien! Vädret har varit super, väldigt varmt varje dag. Förutom att ligga på stranden varje dag testade vi på raftingen i Kroatien. Vi gjorde ju det på Nya Zeeland och det var bland det roligaste vi gjort...

Av Karin Kempinsky - 6 juli 2015 20:08

Äntligen är vi på semester ihop igen, det är mer än ett år sedan vi kom hem från vår jorden runt resa o sen dess har vi inte varit på semester ihop. Mange va med familjen i Tanzania och jag har besökt England några gånger men som sagt inte tillsamman...

Av Karin Kempinsky - 24 april 2014 12:06

Ja, nu har vi varit hemma i en vecka och jobben är i full gång. Det känns fortfarande overkligt att redan va hemma o det känns som vi snart ska packa för att åka till nästa stopp på vår rutt, men icke.   Under dessa sju månader vi va iväg hann vi...

Av Karin Kempinsky - 16 april 2014 21:50


Snart är det dags för vår allra sista flygning på vår jorden runt resa, det har blivit några st. 3 timmar kvar tills flyget lyfter mot Köpenhamn och det är ganska segt, nu vill man bara va hemma. Men förhoppningsvis kan vi sova större delen så tid...

Av Karin Kempinsky - 11 april 2014 15:12

Hemresa börjar närma sig och vi är inne på resdag 198 av 204!!! Vi har sett många fina platser på tidigare resor och under denna resan men inget som är i närheten av Maldiverna som vi befinner oss på nu. Det är så fint och paradislikt så det går inte...

Ovido - Quiz & Flashcards